Restaurants & Venues


 
RESTAURANTS
Eten en drinken zijn essentiële onderdelen van het leven in Barcelona. Het hoort bij de levensstijl en daardoor zijn restaurants de perfecte plaats om een indruk te krijgen van het mensen en het leven in deze stad. Genieten van eten en heerlijke wijnen, met uitzicht op zee, wat wilt u nog meer. A-Travel Barcelona zal u helpen bij de kennismaking met de Spaanse en Catalaanse keuken en de geweldige regionale wijnen. Ontdek de vele markten van de stad met een groot aanbod en dagverse producten en leer zo het Spaanse leven kennen.
 
Barcelona heeft een rijke en lange geschiedenis, maar heeft ook een geweldige keuken, ontstaan zo’n 2000 jaar geleden tijdens het Romeinse Keizerrijk. Daarna is de keuken beïnvloedt door Italiaanse, Griekse, Arabische en Joodse invloeden, hetgeen resulteert in een unique mix van smaken.
 
De Catalaanse keuken kan omschreven worden als een verfijnde maar complexe combinatie van tradities en bereidingswijzen. Dit heeft zeker te maken met de locatie tussen de bergen en de zee, de toegang tot de Middenlandse zee bepaalde het open karakter van de stad, waardoor men kennis kon maken met invloeden uit andere Zuid Europese landen.
 
Het multiculturele karakter verklaart mede waarom Barcelona tegenwoordig vele Top Chefs heeft, zoals Carme Ruscalleda, Fermi Puig, Carles Gaig, Santi Santamaria of Ferran Adria die door Times Magazine genoemd is als een van de meest invloedrijke personen op culinair gebied, en wiens restaurant El Bulli, jarenlang de titel ‘Beste Restaurant ter Wereld” droeg.
 
Een mediterrane keuken kan niet zonder olijfolie, verse groenten, vis of vlees. Een feest der smaken en geuren. Uit de omgeving komen vele locale producten, traditioneel gemaakte worsten, de wereld beroemde Serano ham en ambachtelijk bereide kazen.

 
Goed eten gaat samen met goede wijn. Catalonië heeft een goede naam opgebouwd qua wijngebied, bekend is de Priorat een rode wijn met veel body, met een heel eigen smaak en karakter. De Penedes regio produceert de meeste wijn, ook hier komt de bekende CAVA vandaan, ontstaan in 1870 en nog steeds zeer populair.

Restaurants in Barcelona zijn open voor lunch, vanaf 12.00 uur en sluiten dan weer om 16.00 uur om wederom open te gaan omstreeks 20.00 uur tot middernacht. De lunch wordt meestal geserveerd rond 14.00 uur en het diner vanaf 21.00 uur.
 
VENUES
Barcelona biedt tal van bijzondere locaties voor gala diners, recepties, vergaderingen, congressen of product presentaties. Van middeleeuws tot art nouveau, aan zee of op de Montjuic berg, A-Travel zal u de verschillende mogelijkheden voor uw event laten zien. Onze medewerkers kennen de ins & outs van elke locatie en kunnen u adviseren bij het maken van een keuze.
 
Uw event kan plaatsvinden in een prachtig historische setting, met middeleeuws karakter zoals de Santa Maria del Mar, of omgeven door kunst in het Mies van der Rohe Paviljoen of in een van de huizen van Gaudí, zoals het Casa Battló of Casa Mila. Een ontvangst in het Museo Picasso in de oude stad, or in het ultra moderne MACBA, museum voor moderne kunst. Vanaf de Mirador de Collserola, boven op de berg, heeft u een werkelijk spectaculair uitzicht over Barcelona en de zee. Ook is er een "Spaans dorp” midden in de stad, waar u alles verschillende bouwstijlen uit Spanje verzameld ziet, op ware grootte en hier herbouwd. Maar ook kunt u genieten van muziekvoorstellingen in het Teatre del Liceu en het Palau de la Musica Catalana.
 
Tenslotte heeft Barcelona een geweldige kustlijn met lange stranden, ook daar kunt u locaties afhuren, met eigen strand, voor diners, recepties of feesten.